Brosse vijgenkoekjes

Image

Gisteren deze koekjes gebakken. Ik maak geen gebruik van geraffineerde  witte suiker, en vind de meeste recepten te zoet naar mijn smaak. Pas het gerust aan maar door het gebruik van rozijnen en de vijgen zijn de koekjes al behoorlijk zoet van zichzelf. De halve banaan vervangt een ei. De volgende keer zal ik nog iets minder oerzoet gebruiken.De koekjes vielen goed in de smaak, en zijn echt voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten:

200 gram roomboter (op kamertemperatuur)

150 gram oerzoet

0,5 banaan (geprakt)

1 tl vanille extract

225 g patentbloem

0,5 tl bakpoeder

0,25 tl zout

50 g havermout

60 g gemengde noten (gehakt)

50 g kokosrasp

75 g rozijnen

75 g vijgen (zo klein gesneden als de rozijnen)

Bereidingswijze:

Klop met de mixer de boter en de oerzoet zacht en romig. Daarna de banaan en vanille extract  toevoegen. Roer het goed door. Zeef de bloem boven het mengsel en voeg ook de kokos toe. Voeg het zout en bakpoeder toe en roer nogmaals door. Daarna kun je de vijgen, rozijnen, noten en havermout toevoegen. Roer het goed door elkaar en laat het mengsel vervolgens even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vorm er balletjes van van ongeveer 25 gram, druk de balletjes iets plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15 minuten gaar. Je kunt ongeveer 40 koekjes uit dit mengsel halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s