Gekaramelliseerde uientaart

uientaart-001

In 2013 hebben we 52 keer een nieuw recept uitgeprobeerd, halverwege oktober hebben we het aantal recepten gehaald. Deze uientaart vonden we erg lekker en heeft al een paar keer op het menu gestaan.

Gebruik een springvorm van 24 cm, en laat de taart goed stevig worden in de oven.

Ingrediënten:

75 g roomboter

600 g uien, in dunne ringen

2 eieren

100 ml slagroom

100 g gruyère, geraspt

100 g parmezaanse kaas

zout en peper

4 plakjes roomboter bladerdeeg

Bereiding:

Laat de boter smelten in een koekenpan met zware bodem op halfhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 30 minuten of tot ze mooi bruin en gekaramelliseerd zijn. Roer af en toe om om aanbakken te voorkomen.

Rol de bladerdeeg uit, zover dat het passend is voor de springvorm. Bekleed de ingevette vorm en zorg voor een opstaand randje van ongeveer 3 cm.

Klop de eieren los in een kom. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en roer goed door. Schep tot slot de gebakken uien door het mengsel.

Schenk het ui mengsel in de springvorm en strooi de parmezaanse kaas erover. Zet de taart in de op 190 graden celsius voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.

Neem de taart uit de oven en laat hem minstens 10 minuten rusten.

De taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden en is erg lekker met een frisse salade erbij.

Bron: Simpelweg lekker: Vegetarische keuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s