Fins aardappelbrood

Afbeelding

Het Fins aardappelbrood is erg gemakkelijk om te maken. Het is een beetje een zoet brood en zal goed passen bij een Finse vissoep.

Ingrediënten:

100 gram meel(spelt)

1 ei

snuf zout

330 gram aardappelpuree

Bereidingswijze:

Doe al de ingrediënten in een kom en kneed het goed door elkaar. Het deeg is plakkerig dat hoort zo.

Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Maak er vier bolletjes van en rol uit tot ongeveer 2 mm dikte. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bak de broden in 15 tot 20 minuten in een oven van 200 graden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s