3 Knolselderijsoep met makreel en dilleroom

Lekkere smakelijke soep. Die snel te maken is, maak je hem vooraf dan proef je erg goed de rooksmaak van de makreel. De soep was zo snel op dat we geen foto gemaakt hebben. De soep is zeker voor herhaling vatbaar en dan zal ik een foto maken van het resultaat.

Ingrediënten:

25 gram boter

2 sjalotten,  fijngesneden

1 knolselderij, in blokjes

1 flinke aardappel, in blokjes

125 ml droge witte wijn

1,5 liter visbouillon

1 gerookte makreel

1 teen knoflook

1 eetlepel dille, fijngehakt ( ik heb gedroogde gebruikt)

125 ml creme fraiche

Bereidingswijze:

Verwarm in de pan de boter en bak hierin de sjalot zachtjes. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak een paar minuten mee, zonder te kleuren.Schenk de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. kook de soep 10-12 minuten totdat de knolselderij en aardappel gaar zijn. Maak ondertussen de makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes. Meng de knoflook en dille door de creme fraiche.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de makreel toe en breng op smaak met zout en peper.

Voeg aan tafel de dilleroom naar smaak toe.

Bron: Delicious Februari 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s