5 Zoete aardappelsoep met stilton

Zoete aardappelsoep met stilton
Zoete aardappelsoep met stilton

Wat een lekkere soep. Het is wel een bijzondere soep, dus niet iedereen zal ervan gecharmeerd zijn. Wij zullen hem zeker nog vaker maken. Zelf heb ik de soep niet gegarneerd met stilton, ik vond het zo voldoende.

Ingrediënten:

4 el boter

1 grote ui, fijngesneden

2 preien, in ringetjes

175 gr zoete aardappel

850 ml groentebouillon

1 el fijngesneden peterselie

1 laurierblad

peper

150 ml volle room

150 g stilton kaas, verkruimeld plus eventueel voor de garnering

dikke sneden vers brood, voor erbij

Bereiding:

Smelt op half hoog vuur de boter in een grote pan. Voeg de ui en prei toe en bak deze totdat ze zachter zijn. Voeg de zoete aardappel toe en bak alles nog eens 5 minuten. Giet de bouillon erbij , voeg de peterselie en de laurier toe. Voeg peper naar smaak toe. Breng de soep aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de soep met gesloten deksel 30 minuten zachtjes koken. Laat de soep daarna iets afkoelen.

Pureer de helft van de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg weer bij de rest van de soep en roer de room erdoor. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten koken. Roer er geleidelijk de stilton door totdat deze is gesmolten. Laat de soep niet meer koken.

Haal de soep van het vuur en schep hem in soepkommen. Garneer met wat verkruimelde stilton en serveer met sneden vers brood.

Bron: Simpelweg lekker Aardappelen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s