6 Potage de vigilia (Spaanse kikkererwtensoep)

Potage de vigilia (voor 4 personen)

250 gram kikkererwten
125 gram spinazie
200 gram vastkokende aardappelen 2 liter water
1 ei
1 knoflookteen
1 snee landbrood
1 peterselie stengel
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

 

Zet de kikkererwten een nacht in een grote kom met voldoende water zodat ze onderstaan om ze te weken. Gooi het weekwater weg en zet ze met 2 liter water op het vuur met wat zout en laat 1 tot 1,5 uur zachtjes koken tot ze zacht zijn maar nog een bite hebben.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Verwijder de stelen van de spinazie, was de bladeren en scheur ze in kleine stukjes.

Bak in een koekenpan het sneetje brood in wat olijfolie samen met de knoflookteen op een zacht vuur tot het brood aan beide kanten knapperig bruin is. Let op dat de knoflook niet aanbrandt. Hevel over naar een vijzel, voeg de peterselie toe en stamp alles fijn.

Kook het ei hard,pel het ei en snij het doormidden. Haal het eigeel eruit en leg dit apart in een bakje. Snij het eiwit heel fijn.
Voeg nadat het uur/anderhalf uur verstreken is van de kikkererwten, de spinazie en aardappelen toe en kook zachtjes tot de aardappelen gaar zijn. Strooi het broodmengsel in de soep, roer alles goed om. Plet het eigeel met behulp van een vork en maak een papje met 1 à 2 eetlepels van het vocht van de soep. Roer het papje en de stukjes eiwit door de soep. Laat nog 5 minuutjes doorkoken, breng op smaak met zout en peper en serveer.

Bron:http://bijzonderspaans.nl/7032/potage-de-vigilia-soep-met-kikkererwten-spinazie-en-aardappel/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s