8 Indiase Dahlsoep

125 gr rode linzen

350 gr wortels
2 uien, fijn gesneden
1 blik tomatenblokjes

1 tl komijn (djinten)

1 tl koriander (ketoembar)
1 rode peper of chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
2-3 cm verse gemberwortel
3 tenen knoflook, gepeld
2 groenten bouillonblokjes

800 ml water
verse koriander

Griekse yoghurt staafmixer

Zet een grote soeppan op het vuur en doe hierin een paar eetlepels olijfolie. Bak de gember, gedroogde koriander, komijn, paprika poeder en kurkuma ongeveer 1 minuut aan. Snijdt het pepertje fijn en doe deze samen met de knoflook bij de kruiden. Snijdt de wortelen en uien in stukken en doe ze samen met de linzen in de pan. Roer even goed om. Doe er de bouillonblokjes bij en giet er het water overheen.Doe het blik tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout. . Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa en serveer met de verse koriander en een flinke dot yoghurt.

Bron: Dooreten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s