Citroen Amandel Koekjes (+/-­15 stuks)

IMG_0325

100 gram roomboter (op kamertemperatuur)

90 gram oerzoet
125 gram bloem
75 gram volkorenmeel
35 gram kokosrasp
75 gram blanke amandelen 50 gram citroensap
25 gram lijnzaad
4 gram bakpoeder
snuf zout
Maal het lijnzaad in een vijzel zo fijn mogelijk. Roer met een garde de boter, suiker, citroensap en gemalen lijnzaad in een kom. Roer het ongeveer 5 minuten goed tot een romig mengsel. Voeg nu het meel, bloem, kokosrasp, bakpoeder en zout aan het botermengsel toe. Roer het geheel met een spatel tot een plakkerig deeg. Hak de 75 gram blanke amandelen fijn en roer ze door het deeg.
Verwarm de oven voor op 165 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep met een lepel nu bolletjes ter grootte van ongeveer een ijsbolletje en leg deze op de bakplaat. Houdt minimaal 3 cm tussen ieder bolletje. Bak de koekjes in 12 a 15 minuten. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een minuut of 6 uitharden op de bakplaat voor je ze eraf haalt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s