Zweedse kladkakka met palmsuiker

IMG_0327

Ingrediënten:

150 g palmsuiker
100 g bloem

2 theel. vanille essence
3-4 eetl. cacaopoeder
100 g boter
2 eieren
vierkante of rechthoekige taartvorm

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 170 °C

Meng de suiker, bloem, vanille essence en cacao door elkaar.

Smelt de boter en voeg deze met de eieren bij het suiker-cacaomengsel

mix alles goed door elkaar.

Schep het beslag in de taartvorm

Bereiden:
Zet de kladkakka circa 20 minuten in de oven

Controleer met een satéprikker of de taart goed is, de kladkakka hoort nog een beetje plakkerig te zijn.

De kladkakka kan ook in muffin vormpjes gedaan worden dan is de bereidingstijd ongeveer 15 minuten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s